AMANDA EKSTEDT

Bokningsagentur: Valen Agency

Amanda Ekstedts FacebookAmanda Ekstedts SpotifyAmanda Ekstedts SoundCloudAmanda Ekstedts Hemsida
Medlemmar

Amanda Ekstedt – Ledsång/synth
Joel Mansour – Bas/Noise
Filip Brun – Gitarr/körsång
Oskar Cederblad – Trummor/körsång


Profil

Musiken målas upp med mullrande slagverk, glittrande gitarrer, pulserande bas, glada popmelodier kontra mörker och spänning. Amanda Ekstedt är en riktigt skicklig låtsnickrare och en sagolik sångerska. Hennes låtar är i ständigt motstånd mellan sorg och glädje.

Amanda var bara 15 år när hon med hjälp av gitarren började komponera ihop sina allra första alster. Hon är uppvuxen i Söderköping och kommer från en musikalisk familj. Det föll henne naturligt att börja skriva musik och det har idag utvecklats till att likna någon form av pop med lite småjazzig sång och kryptiska texter.

Sommaren 2013 släppte hon sin debut-EP ”Shut” och sedan dess har hon blivit signad hos bokningsagenturen Valen Agency, hunnit med en omfattande Sverigeturné samt spelat i både radio och TV. Härnäst kan vi vänta oss en release av hennes kommande singel ”Crushed” som släpps någon gång under våren 2015.

På scen utstrålar Amanda Ekstedt värme och närvaro, hennes röst kryper in på bara skinnet och lämnar dig inte oberörd. Det är motvilligt naket, ärligt och utmanande. Som ett bekännande men med en allvarlig konfrontation. Gåshud utlovas!

Diskografi

2013 – Shut (ep)

”Det är motvilligt naket, ärligt och utmanande. Som ett bekännande men med en allvarlig konfrontation.”

— Rampljuset