BENJAMIN & THE TRAVELING FAMILY

Osignad

Benjamin & The Traveling Familys FacebookBenjamin & The Traveling Familys Spotify
Medlemmar

Benjamin Edman – Ledsång/Gitarr Jens Karlsson – Banjo/Mandolin/Gitarr Josef Palenius – Trummor Sebastian Edman – Bas


Profil

Vad som för Benjamin Edman började som ett soloprojekt, har idag växt sig till kvartetten och folkrockbandet Benjamin & The Traveling Family. Bandets nuvarande medlemmar har hållt ihop sedan ungefär ett år tillbaka. Sist att ansluta och bidra till kvartetten var brodern Sebastian Edman på bas. För bröderna Edman har musiken alltid funnits nära och de själva säger att intresset för musik började redan bland pappans vinylsamling hemma i Karlstad.

Idag består bandet av Benjamin Edman, Jens Karlsson, Josef Palenius och Sebastian Edman. Det är med välskrivna texter, countryinspirerade melodier och en härlig energi som bandet lyckats bygga upp en lojal lyssnarskara samt etablera sig på folkmusikscenen. Musiken tar med lyssnaren på en resa genom värmländska skogar, den amerikanska södern och ett Dylanskt sjuttiotal. Lägg på ett charmigt banjospel och du har en komponerad roadtrip i sann Benjamin & The Traveling Family-anda.

I oktober 2014 släpptes bandets första EP, ”Charlestown”. Det är en samling av fyra låtar som andas melankoliska ungdomsdagar, på det där ärliga och avskalade sättet. Hela arrangemanget är skickligt och de har lyckats hitta en vass kombiantion mellan folkrock, country och pop. Sommaren 2014 uppträdde bandet bl.a. på festivalen Putte i Parken och publikens respons var slående. De har även denna sommar planer på att hinna med någon spelning, så förhoppningsvis får du en skymt av dem på någon av sommarens scener. Bandet strävar dessutom efter att hinna med att spela in en ny singel under året. Vi ser fram emot att få höra mer av Karlstadskvartetten. Håll utkik!

Diskografi

2014 – Charlestown (EP)

”En resa genom värmländska skogar, den amerikanska södern och ett Dylanskt sjuttiotal!

— Jill Risberg, Rampljuset

Relaterade inlägg