BERNARD ET BIANCA

Bokningsagentur: Valen Agency

Bernard Et Biancas FacebookBernard Et Biancas SpotifyBernard Et Biancas SoundCloudBernard Et Biancas Hemsida
Medlemmar

Martin Rörberg – Ledsång/Gitarr
Tone Persdotter – Fiol/orgel/sång
Michael Christensen – Trummor/sång
Matilda Olsson – Cello/sång
Simon Larsson – Bas/sång


Profil

Det är med stor närvaro och med en tydlig intensitet som Göteborgsbandet Bernard Et Bianca finner sin träffsäkerhet och musikaliska särprägel. Med sångaren Martin Rörberg i spetsen möts bandet tillsammans med folkrocken, popen och bluesen i en musikalisk explosion.

De har med inspirationskällor som Mumford & Sons, Feist och den amerikanska södern lyckats fånga hjärtan främst i Sverige, men också runt om i Europa efter en lyckad turné 2013. Musiken genomsyras av ett mörker och en dramatik, men ändå lyckas bandet framkalla känslan av värme och hoppfullhet. Mörkt och ljust hand i hand och med ett slående hjärta för musiken levererar Bernard Et Bianca.

De har sedan första singelsläppet 2011 gått från klarhet till klarhet, och när debutskivan ”White Mountain Lies” släpptes i april 2013, kom den som ett vårskrik och hyllades både av folket och svenska kritiker. När bandet först startades bestod det enbart av en duo men sedan dess har mycket hänt och idag består bandet av en väl sammansvetsad kvintett.

Tilsammans med den energiska rytmen, de svepande stråkspelen och de vackra stämmorna är det svårt att sitta still och oberörd. Bandet fokuserar nu på sitt kommande album, och det är med förväntan vi väntar på nästa skivsläpp som sägs komma under 2015

Relaterade inlägg