CARAVAN CULT

Osignad

Caravan Cults FacebookCaravan Cults SpotifyCaravan Cults SoundCloudCaravan Cults Hemsida
Medlemmar

Sebastian Erlingmark – Ledsång/gitarr
Alec Erlingmark – Gitarr/sång
Emanuel Karlsson – Keyboard/sång
Gabriel Granelius – Trummor/gitarr
Victor Tedeman – Bas


Profil

Alla vi musikälskare borde tacka sångaren i Arcade Fire, Win Butler, för att han en gång under en konsert fick för sig att kasta ut sin tamburin till publiken. Den fångades nämligen upp av ett kompisgäng som efter händelsen bestämde sig för att starta bandet Caravan Cult.

Resultatet blev ett melankoliskt indierock/popband. De släppte sin första EP, Escape the Looney Bin, under våren 2014 och det gör nästan ont i hjärtat att lyssna till de känslosamma tonerna. Det är mäktigt, lite sorgligt och otroligt proffsigt! Deras påverkan från Arcade Fire tar inte slut vid tamburinen, utan det är något som märks i Caravan Cults toner där det även finns en touch av bandet Radiohead.

Utöver EP-släppet har de under 2014 haft flera gig och ställt upp med sin musik för olika välgörenhetsprojekt, bland annat för Musikhjälpen i P3. I oktober medverkade de i P3 Osignat och de inledde förra året med att vara med och tävla i Emergenzafestivalen, som är världens största musikfestival för osignade band.

I mars 2015 drar killarna iväg till Tyskland på sin första turné, The Looney Tour. Detta är bara startskottet för Caravan Cult. Gå och se dem om du får chansen, det sammansvetsade kompisgänget sprider grym energi och det tillsammans med deras musik lämnar de ingen oberörd.

Diskografi

2014 – Escape The Looney Bin (EP)
2013 – Discount On Guns (singel)

”Det är mäktigt, lite sorgligt och otroligt proffsigt!”

— My Östh Gustafsson, Rampljuset

Relaterade inlägg