CAVIARE DAYS

label259

Caviare Days FacebookCaviare Days SpotifyCaviare Days SoundCloudCaviare Days Hemsida
Medlemmar

Maja Westin – Sång
Lina Westin – Sång
Timmy Grim – Trummor
Boris Grubesic – Gitarr
Marcus Arborelius – Keys, Synthbas


Profil

De har varit omskrivna redan från start, stått förband åt Soundtrack Of Our Lives, turnerat i Europa och gått från att vara en duo till en skarp kvintett. Caviare Days har hunnit med mycket sedan det självbetitlade debutalbumet släpptes 2012, och nu är de aktuella med sin andra EP för i år.

Caviare Days startades av systrarna Lina och Maja Westin som ett roligt projekt. De har nu efter flera omtalade släpp vuxit sig till ett stabilt band med obegränsade visioner och starka, unika scenpersonligheter. De har utvecklat ett nytt sound sedan bandets tillökning och det märks att alla är med och bidrar i skapandet.

”Vår nya EP kommer att vara rockigare och det kommer att låta mer som vi gör live. Vi byter sound lite hela tiden, vi har ingen satt agenda. Allt filtreras ju ändå genom oss, så det blir ju ändå vi även om det skiftar”, säger bandet själva.

Musiken bygger på kompromisslös rock blandat med kryptiska psykedeliska element. På deras nya EP hörs även influenser från bland annat Sydamerikas 60-tals psykadelia, men också popdetaljer, 90tals-vibbar och tropicalia. Systrarna gör vokala utflykter och arrangemanget känns lika stämningsfullt som rått. De har hittat en egen organisk touch som välkomnar och öppnar upp för en ny era.

EP nummer två släpps i slutet av november och därefter lutar tankarna åt ett albumsläpp till våren. Vi ser fram emot att få höra mer av skickliga Caviare Days, som gång på gång visar att de är grymma på det dem gör och aldrig låter sig begränsas.

Diskografi

2015 – Like Me (EP)
2012 – Caviar Days (Album)

”Systrarna gör vokala utflykter och arrangemanget känns lika stämningsfullt som rått. De har hittat en egen organisk touch som välkomnar och öppnar upp för en ny era.”

— Jill Risberg, Rampljuset

Relaterade inlägg