DANCING LYNX

Osignad

Caravan Cults FacebookCaravan Cults SpotifyCaravan Cults SoundCloudCaravan Cults Hemsida
Medlemmar

Caspar Camitz – Ledsång
Hugo Smedmark – Akustisk gitarr, kör
Fabian Revilla – Klaviatur, kör
Martin Smedmark – Trummor, slagverk
Lucas Andersson – Elgitarr
Kentaro Ragert – Bas


Profil

Dancing Lynx kallar sig det Norrtäljebaserade bandet som sedan sommaren 2013 bidragit med tighta och rytmiska produktioner. Bandet består av Hugo Smedmark, Caspar Camitz, Fabian Revilla, Martin Smedmark, Lucas Andersson och det senaste tillskottet Kentaro Ragert. I videon gästas även bandet av Alice Valham på fiol.

Dancing Lynx är en lika sammansvetsad som svängig popensemble och inte låter sig begränsas utan flörtar även vilt med andra genrer som soul, reggae, gospel och funk. Det är en mixtur av vokala nyanser och ett intensivt flow där de starka melodierna ges utrymme och blir de som lämnar störst avtryck.

2014 släppte de sin debut-EP ”Underbar”. Det är en samling av sex spår med starka och genuina texter på både svenska och engelska. Sedan dess har de spelat på scener, framförallt i hemstaden men även runt om i Stockholm och Uppsala.

I dagsläget jobbar de på nya låtar i studion och i höst släpps bl.a. singlarna Dom Kommer Aldrig och Break My Bones som Rampljuset fick äran att dokumentera. Det går även att läsa mer om de kommande släppen i Rampljusets intervju med bandet. Dessa musikaliska kameleonter visar att de har musiken i hjärtat och hjärtat på det rätta stället. Det är otvunget, oskuldsfullt och som ett vardagsrumsdisco för själen.

Diskografi

2014 – Light In Our Homes (Singel)
2014 – Underbar (EP)

”Dancing Lynx är en lika sammansvetsad som svängig popensemble och inte låter sig begränsas utan flörtar även vilt med andra genrer som soul, reggae, gospel och funk.”

— Jill Risberg, Rampljuset

Relaterade inlägg