JOHAN KLINGWALL

Warner Music

Johan Klingwalls FacebookJohan Klingwalls SpotifyJohan Klingwalls SoundCloudJohan Klingwalls Hemsida
Medlemmar

Johan Klingwall


Profil

Han har uppträtt på ett flertal festivaler, lyfts i P3 Osignat, samarbetat med artisten Monty och nu även signats av Warner Music. 25-åriga Johan Klingwall saknar rädslan för att misslyckas och tar med sin svenska pop/rap sig igenom musiksverige med suggestiva textrader, dynamiska melodislingor och en organisk puls som skiftar mellan glädje och melankoli. Han tittar bort från det klassiskt industritunga och bäddar istället upp för en mer euforisk rap-rytm som direkt sätter sig i kroppen.

Det var bl a med Petter i Freestylen hemma på Värmdö som Johan Klingwall bestämde sig för att han ville syssla med musik. Resultatet blev att han redan som 17-åring började skriva sina egna låtar. 2012 släppte han sin debutsingel ”En vacker dag” och det var då som soloprojektet tillsammans med producenten/låtskrivaren Johan Östgren växte fram och tog sin verkliga början.

Klingwalls senaste singel ”Där vi var” släpptes i april och precis som i hans tidigare låtar har texten fått stå i fokus där mycket är hämtat ifrån uppväxten. Trots den nostalgiska tillbakablicken så är det ingen trasslig tonårsrap om smärta och trasighet som vi får höra, utan det är ett finsnicke av välvalde meningar och instrument som når fram till lyssnaren med stor igenkänningsfaktor. Att dessutom välja att blanda svensk rap med banjo är ännu ett bevis på att Klingwall är här för att gå sin egen väg.

Fokuset nu kommer att ligga på att släppa ytterligare en singel och därefter är tanken att släppa en debut-EP. Enligt Klingwall finns redan många stabila låtar på bordet och vi tror att det bara är en tidsfråga innan du ser honom på någon av de större svenska scenerna. Han är här för att med sin nyfunna nisch ta sig an musikdjungeln och med sin musik sätta sig under skinnet.

Diskografi

2015 – Där Vi Var (Singel)
2015 – Världens Ände (Singel)

”Han tittar bort från det klassiskt industritunga och bäddar istället upp för en mer euforisk rap-rytm som direkt sätter sig i kroppen”

— Jill Risberg, Rampljuset

Relaterade inlägg