KARAKOU

Musikförlag: Stereoscope Music

Karakous FacebookKarakous SpotifyKarakous SoundCloudKarakous Hemsida
Medlemmar

Sebastian Järpehag – Ledsång/Gitarr
Daniel Nikula – Gitarr
Julia Ivansson – Trummor/sång
Anton Järpehag – Bas/sång


Profil

Bandet halkade in i musiken på ett bananskal då de, av en slump, senanmälde sig för att delta i musiktävlingen ”Musik Direkt”. De var minst sagt oförberedda. Otroligt nog vann de delfinalen och kom plats två i riksfinalen och får P4 Upplands pris samt en direktbiljett till Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa. Och sen dess har det rullat på.

Efter att ha slagit rekord i P3 Osignat våren 2013 började KARAKOU skaffa sig en allt större lyssnarskara runt om i landet. Blandningen av visa, pop & hiphop verkade falla lyssnarna i smaken och deras textförfattande omnämndes som ”diskbänkspoesi”. De släppte sin singel TORSKAR ALDRIG via skivbolaget 100 SONGS och blev kort därefter signade på skivförlaget Stereoscope, där bland andra de nyblivna stjärnskotten Ace Wilder och Miriam Bryant var signade.

Mycket har hänt sedan dess och KARAKOU ser nu tillbaka på ett händelserikt år. De har hunnit genomföra en 10-dagarsturné i Mälardalen, spelat på stora scenen i Kungsträdgården, spelat på Musikhjälpens P3star-fest och inte minst varit förband till både Melissa Horn & Jill Johnson.

Under 2015 kommer bandet att släppa den efterlängtade EP:n och gör därför endast ett fåtal spelningar. Så, om du får chansen att se dem live – ta den! För när annars får du möjlighet att höra blandningen av vemodig visa blandad med improviserad freestyle-rap? Varje spelning är unik, det är inte ovanligt att de uppträder med flera gästmusikanter och bjuder på överaskningar.

När KARAKOU står på scenen är det alltid fest!

Diskografi

2013 – Torskar Aldrig (singel)
2013 – Vänta och Se (singel)
2012 – Hela Världen (ep)
2012 – Så hårt du kan (singel)

”Man skulle nog kunna beskriva er musik som en blandning av Lars Winnerbäck & Timbuktu!”

— Ben Malén, Stereoscope Music