LUNA GREEN

Skivbolag: National

Luna Greens FacebookLuna Greens SpotifyAmanda Ekstedts SoundCloudLuna Greens Hemsida

Profil

2014 var året då karriären verkligen tog fart på riktigt för Luna Green. Mycket uppmärksamhet har riktats mot Sveriges egna Lana Del Ray, speciellt efter att hon gjorde debut i Musikguiden i P3 som spelade låten Swedish Strawberries från hennes kritikerrosade platta med samma namn. Även debutalbumet, Luna Green, som släpptes 2013 blev hyllat av bland annat Musikindustrin.se som ”kandidat till årets nykomling”. Hon är signad av skivbolaget National som är förlag till bland andra Miss Li och Little Marbles.

Luna har gått att se på flertalet platser runt om i Sverige under året som gått. Hon har bland annat uppträtt på This Is Hultsfred, Liseberg, Storsjöyran, Peace & Love och tog även sin turné hela vägen till Kuba där hon medverkade på festivalen Love & Peace Havanna. Det är också i Havanna som hon spelat in sitt senaste album, Havanna Sessions, där hon har tolkat andra artister och även gjort nya versioner av sina egna, tidigare låtar.

Hela Luna som person speglas genom hennes musik. Det är mystiskt, svävande och drömskt, men samtidigt varmt och välkomnande. Luna har rest och bott i världens alla hörn och det är något som märks i hennes låtar. Hon beskriver själv sin musik som ”en blandning av New Yorks uteliv, Gamla Stan i Stockholm och Visby med en touch av Havannas värme”.

Fler och fler börjar få upp ögonen för denna spännande och skickliga artist. Hon fanns med på Spotifys egen lista ”Kvinnor att hålla koll på” och Havanna Sessions fanns med bland Spotifys tips på ”best new releases”. Hyllningarna bara fortsätter att ösa in över den här tjejen och det är bara en tidsfråga innan vi ser henne erövra de stora scenerna. Hennes rökiga jazz/pop känns i hela kroppen och man kan bara inte få nog av Luna!

Diskografi

2014 – Havanna Sessions (ep)
2014 – Swedish Strawberries (ep)
2013 – Luna Green (ep)

”En jazzig Lana Del Rey. En nedtonad Miss Li. En nynnande Amanda Jenssen. En sexig Anna von Hausswolff. Alla stilistiska artister vars röster Luna Green iklätt sig och gjort till sina egna på nya skivan. Där hennes debut andades jazz och släpighet bjuder uppföljaren på skaparlust och nyfikenhet.”

— Emelie Fredriksson, www.gaffa.se

Relaterade inlägg