SAMLING

Gaphals

Caviare Days FacebookCaviare Days SpotifyCaviare Days SoundCloudCaviare Days Hemsida
Medlemmar

Max Groundstroem – Sång, Gitarr
Petter Karlsson – Gitarr
Topi Okko Öhman – Percussion
Niklas Mellberg – Trummor
Carl Svensson – Bas


Profil

Det är ett band som tar med lyssnaren på en tidsresa till sjuttiotalet och som med sin svängiga vibe skiljer och utmärker sig på musikkartan. Samling heter den stockholmsbaserade kvintetten som med sina svenska texter och banbrytande sound spelar sig in i våra hjärtan.

Femmannabandet debuterade 2011 med det grammisnominerade albumet När mullret dövar våra öron blir vi rädda och har sedan dess etablerat sig på den svenska musikscenen. I oktober släppte de albumet Sen glömmer jag hur du ser ut som är deras tredje studioalbum, och även deras mörkaste.

Sen glömmer jag hur du ser ut är mörkare i jämförelse med de tidigare två albumen. Lekfull proggpop går hand i hand med opolerad folkrock, det finns ett ärligt mörker samtidigt som ett ständigt groove infinner sig i musiken. Gitarrspelen och trummorna är dova men bryts av med återkopplingar till sjuttiotalets frisinnade psykadelica. Enkelhet möter surrealism, ljus möter mörker, hårda proggelement smeks av frontmannen Max Groundstroems mjuka stämma. Vibbarna som Samling sänder ut är en drog för öronen.

De har under hösten turnerat runt om i Sverige och den 18:e december intar de Debaser Strand. Samling är ett band som gör sig mest rättvisa live, det är medryckande, levande och deras känsla och kontakt med publiken är betagande. Passa på att se dem!

Diskografi

2015 – Sen Glömmer Jag Hur Du Ser Ut (Album)
2015 – Tomma På Allt (Singel)
2013 – Annanstans (Album)
2011 – När Mullret Dövar Våra Öron Blir Vi Rädda (Album)
2011 – Anna (EP)

”Enkelhet möter surrealism, ljus möter mörker, hårda proggelement smeks av frontmannen Max Groundstroems mjuka stämma. Vibbarna som Samling sänder ut är en drog för öronen.”

— Jill Risberg, Rampljuset

Relaterade inlägg