Bakgrund

Rampljuset är ett litet kollektiv av kreativa personer som älskar musik. Tillsammans jobbar vi med att lyfta fram uppgående artister i Skandinavien, främst via våra liveinspelade videos.

Med videon vill vi tillsätta en ny dimension i artistens musikskapande och nå ut till personer som också uppskattar det visuella i en liveupplevelse. Vi tror på att visa upp den ”nakna” artisten bakom musiken i spontana miljöer.

Vårt främsta mål är att skapa bättre förutsättningar för den uppgående artisten via vår plattform. Här möter artisten sin publik och blir även synlig inom musikbranschen på ett annorlunda sätt.

Vi kan även erbjuda hjälp inom fler områden för alla som behöver det. Se ”Vad vi erbjuder”!

Varför inte kombinera bildskapandet med musiken vi älskar?

Det var en rastlös vinter i början av 2013 som något fint skapades. Av alldeles för mycket fritid, ett kreativt sinne och en enorm kärlek till musik skapades Rampljuset i hopp om att väcka den ostimulerade entreprenören till liv. Grundaren, Fredrik Jonsson, föddes till fotograf och har sedan barnsben fascinerats av fenomenet fotografi. Att kunna rama in ett ögonblick, en känsla eller ett budskap med ett enda klick, var som en gåva. Ett personligt minne där man lyckats stanna tiden på en bit papper för att för all framtid kunna uppleva det minnet, fast i fysisk form. I huvudet förknippades alltid fotografierna till musik. Det hände att bildtiteln var inspirerat från ett band eller en låt som låg väldigt nära hjärtat. Det var här den briljanta idén dök upp.

Med videon tillsätter vi en ny dimension i artistens skapande och når även ut till personer som också uppskattar det visuella i en liveupplevelse.

Det var med Rampljuset vi inbitna fotografer fick möjligheten att kliva in i den rörliga bildens värld på riktigt. Planen var att träffa band och filma nakna, akustiska livesessions i vackra miljöer. Genom att kunna visa upp och belysa den nakna artisten bakom musiken tror vi på kunna sätta en djupare känsla hos lyssnaren. Det må vara lite opolerat, rått och tekniskt operfekt men det är just det vi vill visa. Att få uppleva den fina känsla som omgav oss i dessa magiska stunder. Att kunna få slå våra kreativa huvuden ihop med alla musikaliska och begåvade människor, tillsätta bild till musik och skapa något väldigt vackert för att föreviga de magiska minuterna vi delade tillsammans. Med Rampljuset vill vi dela detta värdefulla minnesfragment med dig.

Mycket av inspirationen kom från La Blogotheque, ett franskt videomagasin som gör just detta. Efter lite efterforskning upptäckte vi att vi var långt ifrån ensamma att utöva just detta.

Vad kan Rampljuset göra för dig?

Vi gör även produktioner och samarbeten med andra bolag. Vi hjälper till med att tillsätta en visuell upplevelse till deras idéer.