1488064_934708443212212_1188499172670653253_n

Benjamin & The Traveling Family – Charlestown

jillrisberg Benjamin & The Traveling Family, Musiktips Leave a Comment

Lagom till indiansommaren förra året släppte Karlstadskvartetten Benjamin & The Traveling Family sin första EP, ”Charlestown”. Låten med samma titel bygger på en lysande kombination av folkrock och country. Det intensiva gitarr- och banjospelet blir tillsammans med Benjamin Edmans frasering otroligt professionellt. Instrumenten blåser i medvind genom hela låten och det är på ett härligt avskalat sätt som bandet för fram sin musik.

”Charlestown” är en låt om hemlängtan, en melankolisk nostalgitripp. Den är skickligt uppbyggd och den nynnvänliga melodin sätter sig snabbt på hjärnan. Har du inte hört den redan så lyssna nedan. En garanterad mysfaktor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *