albin meldauuuu

Albin Lee Meldau

jillrisberg Musiktips Leave a Comment

Till skillnad från så många andra 27-åriga musiker så valde göteborgaren Albin Lee Meldau att pånyttfödas i ett aktuellt enmansprojekt istället för att gå i graven. Med en röst lika djup som självsäker tillsammans med ett magiskt gitarrspel och en känsla som tränger sig under huden är det inte svårt att se stjärnpotentialen hos singer/songwritern Albin Lee Meldau. Han är en av rösterna bakom det nyligen albumdebuterade soulbandet The Magnolia men det var först i våras som han valde att även satsa på en solokarriär.

Idag finns en trelåtarsdemo på Soundcloud som tydligt visar på ett akustiskt finbroderi och att en sällsynt poet bor i Meldau. Musiken tycks vara tidlös, som att den levt under flera epoker och hälsat på både Dylan, Morrisson och alla andra stora låtskrivare. Den frammanar mystik och en ovanlig dramatik som andas indieamerikanskt filmsoundtrack. Avskalat och samtidigt briljant detaljerat lyckas Meldau med passion ge uttryck till sina känslor.

Nedan kan du lyssna på de nuvarande existerande låtarna, ”Lou Lou”, ”Praying” och ”Rocky”. De har alla sin egen historia och de får en direkt att längta efter ett fulländat album som förhoppningsvis inte ligger alltför långt borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *