samling hej

Samling – Sen Glömmer Jag Hur Du Ser Ut

jillrisberg Musiktips, Nyheter Leave a Comment

I slutet av oktober släppte stockholmsbandet Samling albumet Sen glömmer jag hur du ser ut, vilket blir deras tredje album men också det första ordentliga livstecken på två år.

Albumet bygger på lekfull progressiv pop blandat med folkrock där de svenska texterna är de som får stå i fokus. De dova trummorna och gitarrerna bryts av med återkopplingar till sjuttiotalets frisinnade psykadelica. Det är mörkare än bandets tidigare album och någonstans mellan enkelhet och surrealism uppstår det nya drivande soundet.

Mest framträdande är låtar som ”Varulv”, ”Iris” och ”Du”, där tempot är högre och bryter av mot albumets signatursound. Resultatet är ett säkert album där ljusglimtarna är många genom dess 41 minuter. Lyssna nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *