12191035_888247277931258_7389247629968338594_n

Rampljusets summerar musikåret 2015

admin Nyheter, Okategoriserade Leave a Comment

Ja, då var det här. Bokslut för 2015. Tiden då vi klappar och kramar goda vänner och lovar att aldrig, aldrig begå samma misstag igen. Vi ska äta nyttigt, äntligen ta tag i träningen. Äntligen.
Men än har vi några timmar på oss, och mitt i detta virrvarr vill vi på Rampljuset tacka alla artister och partners för ett fantastiskt år! För visst finns vi även om vi inte syns, vi bakom Rampljuset. En drös hårt arbetande själar som verkar bakom kameran, mixerbordet, tangentbordet och planerande post-it lappar. På bilden ovan ser ni en liten del av vårt team tillsammans med underbara Caviare Days.

Efter ett grymt musikår har några i vårt team fått välja ut sina guldkorn från det gångna året, guldkorn som tåls att uppmärksamma om och om igen:

Först ut är Rampljusets grundare och ledstjärna, Fredrik Jonsson, som har valt ut:

Årets session: Dancing Lynx

_MG_6045

”De bästa sessions görs oftast på lite udda platser. Denna gång besökte vi ett konstgalleri i Norrtälje där vi filmade Dancing Lynx. Hade egentligen inga förväntningar då jag inte lyssnat in mig så mycket, men tappade verkligen hakan när de drog av ”Dom Kommer Aldrig” framför våra kameror. Så sjukt musikaliska och duktiga, där var och en i bandet lika gärna skulle kunna göra varsin solokarriär.”

Tack Dancing Lynx för en makalös och oförglömlig session!

Sedan är det så att alla sessions som läggs upp på hemsidan och sociala medier styrs och korrigeras av våra skribenter. Nu ger jag ordet till vår vassaste och flitigaste penna Jill Risberg, som tipsar om:

Årets musiktips: Albin Lee Meldau

albin meldauuuu
”Albin Lee Meldau är en av de fantastiska musiker som vi tipsat om under året som gått, och med tanke på den stjärnpotenital han besitter så förtjänar han definitivt ännu en notis tycker jag. Det finns en magisk mystik i hans musik och hans röst och musikalisk närvaro tränger sig djupt under skinnet. Detta är en singer/songwriter som känns lika tidslös som nytänkande.”

Om ni missat Jills musiktips kan ni läsa det här.

Sist ut i våran årsresumé ger vi ordet till Isac Arvidsson Rosenberg, vår eminente och pålitlige ljudtekniker som vill lyfta:

Årets liveframträdande: Melina Borglowe

MelinaBorglowe-cover-Resized

”Årets liveframträdande tycker jag nog att Melina Borglowe är värd. Det var mycket omständigheter i och med att det var en tävling, med många moment som gick fel. MEN… Glädjen som fanns på scen när hela publiken började röra sig närmare scen när just hon började spela. Med den energin som hon har som artist, med trevliga melodier klockrent framträdande vann hon inte bara tävlingen, utan även en stark uppmärksamhet från oss på Rampljuset.”

Se Rampljusets första mini-dokumentär Stunder av magi,  kring Melinas deltagande i tävlingen Stream your dream.

Med dessa ord vill vi på Rampljuset tacka 2015, och alla dess fantastiska artister och partners. Vi ser fram emot ett fullspäckat 2016, som kommer inledas med en efterlängtad session! Men mer om det får ni veta nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *