3cutt

3 Cutting Principles – Break aWay

jillrisberg Musiktips Leave a Comment

3 Cutting Priciples heter den experimentella poptrion som utgörs av Nicolai Dunger, Jonas Nyström och Manne von Ahn Öberg. Deras musik har beskrivits som en post-modern ljudupplevelse, och efter att ha lyssnat på bandets första singel Break aWay från de kommande albumet kan vi inte annat än hålla med.

Det är hänförande och kärvt på samma gång. Mystik möter jordnära element och resultatet är minst sagt unikt. Det nytänkande formatet och detaljrika ljudlandskapet bidrar till en nästintill filmisk upplevelse som håller i sig genom låtens hela 4 minuter och 22 sekunder.

Den 11 mars släpps bandets självbetitlade album, men fram tills dess flyter vi med till tonerna av Break aWay som definitivt är ett av vinterns intressantare släpp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *