SESSION: THEA – This Womans Work

admin Nyheter, Okategoriserade, Produktioner, Releaser, Sessions Leave a Comment

THEA

Hennes musikaliska bana har gått via jazz, r’n’b och sångtävlingar. Nu är artisten och producenten THEA äntligen aktuell med sin första låt. Vi är glada och stolta att exklusivt få bjuda er på hennes elektroniska cover på Kate Bush-låten This Womans’s Work.

Rampljuset.nu har i dagarna fyllt tre år. Finns det ett bättre och mer passande sätt att fira än med en 45:e och förtjusande vacker session med THEA? Artisten och producenten Thea Gustafsson är 20 år gammal, kommer från Örebro och har hållit på med musik så länge hon kan minnas.

Thea ärvde jazzen från sin pappa, något som fortfarande ligger henne varmt om hjärtat. Hon har även sjungit r’n’b och uppträtt på sångtävlingar, men det var inte förrän hon började på en låtskrivarutbildning som hennes solokarriär tog verklig fart.

– Det var där jag hittade mitt eget uttryck, började skriva musik och producera – både till mig själv och andra. Jag älskar melodier och starka texter, men använder alla möjliga element och ljud för att uttrycka mig, berättar Thea och fortsätter:
– Att jag valde att spela in den här Kate Bush-covern var för att den är väldigt stark och uttrycksfull, både genom melodin och texten.

I vår session så ser ni även Mats Jönsson. En rimlig fråga är då: vem är han?

– Jag och Mats gör det mesta tillsammans, både skrivandet och produktionen. Oftast sitter vi båda i studion och arbetar ihop, berättar hon.

Det är mycket som händer för THEA nu. I slutet på februari kommer debut-singeln Lilac sky som är en av låtarna på en kommande EP. Dessutom är hennes första konsert inbokad, den 16:e mars ser ni henne live på Bar Brooklyn.

– Eftersom det är mitt första släpp ska det blir väldigt spännande att se vilket mottagande den får. Det är det första jag exponerar av mig själv som artist, vilket så klart känns personligt och skört. Men jag har lärt mig att ju mindre jag tänker och bara kör, ju bättre går det. Jag längtar efter att stå på scen, jag tycker det är det roligaste av allt. Det är en del av att försöka förstå vem jag själv är som artist, avslutar Thea.

”Ju mindre jag tänker och
bara kör – ju bättre går det.”
  • THEA-01

Management
Deerlily

Kontakt
paul@deerlily.com

Sociala medier
  • THEAs Facebook
  • THEA - Instagram

DELA INLÄGGET

Följ Rampljuset på FacebookInstagram och YouTube!
Vill du tipsa om en artist till Rampljuset.nu? Maila oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *