1900 – Vi

jillrisberg Musiktips, Okategoriserade Leave a Comment

För någon vecka sedan hade bob hund-medlemmen Christian Gabels band 1900 videorelese för deras senaste singel Vi. Ett snyggt arrangemang av Jonas Börjesson och Videomaskinen som sätter karaktär på låtens annars tvetydliga instrumentala talan.

Låten i kombination med videon bidrar till känslan av ett melankoliskt vankelmod. En brusig tillbakablick som genom enkla medel säger otroligt mycket. Bakom bandspelaren stämmer Thåström och Pelle Ossler in med dova hummanden, och det är åter en gång med enkelheten som grund som 1900 ger oss en musik- och videoupplevelse som lämnar fotspår på hjärtat.

I mars släpper bandet albumet Tekno, som blir deras första album på 8 år. Det ser vi ytterst fram emot. Missa inte det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *