SESSION: Little Children – Another Day

Det hoppar mellan ljus och mörker, hopp och förtvivlan, catchiga melodier och melankoliska toner. Texterna är gripande och klingar väl ihop med soundet.

Little Children utgörs av Linus Lutti. När projektet spelar live kollaborerar han med andra musiker, men grunden står han för själv. Sedan starten har Little Children släppt ett antal EP:s, turnerat i USA och hörts i TV-serier som Grey’s Anatomy och The Originals. Innan Linus skapade Little Children har han samarbetat med stora namn som Joakim Åhlund och spelade i bandet Idiot Kid tillsammans med Ann-Sofie Lundin aka Min Stora Sorg.

Senaste EP:n ”Traveling Through Darkness” har producerats av Linus Lutti själv och utgörs av starka texter om utsatthet och trasiga relationer. Texterna ackompanjeras av klingande gitarrer och noter som drar i hjärtsträngarna. Tidigare jobbade Linus som terapeut och det var kanske efter en självanalys som projektet Little Children föddes. Titelspåret från EP:n är en kollaboration med Titiyo som perfekt gifter hennes starka uttryck med Linus minst lika talande, krispiga röst.

Hemsida | Facebook  | Twitter | Soundcloud | Instagram