PROMO: Rampljuset och Record Union i nytt, unikt samarbete.

Rampljuset och Record Union har skapat, med start i november, ett nytt showcase för musikbranschen. Parterna bjuder in till en sluten frukostbuffé som ackompanjeras av utvalda, intressanta musikakter vilka kommer dokumenteras genom sessions.

Det nya samarbetet mellan Rampljuset och Record Union grundades i en vilja att skapa en mötesplats för musikbranschen. Tanken att under arbetstid kunna upptäcka nya artister och knyta nya kontakter utmynnade i en helt ny kontext: frukostbuffé.

 – Istället för att man tar tid efter jobbet, utanför arbetstid, för att gå och se artister så bjuder vi in till en maffig frukostbuffé och showcase på Record Unions kontor. Ett soft sätt att starta arbetsdagen på, berättar Rampljusets grundare Fredrik Jonsson.

Evenemangen kommer att vara slutna och hållas en gång i månaden. Framträdandena kommer även att dokumenteras av Rampljuset, som sedan distribuerar dem i sina kanaler.

- Vi är duktiga på att fånga känslan vid ett liveframträdande och vi vill dela den med alla andra. För artisten och publikens skull, berättar Fredrik.

Personer från musikbranschen, media och partners kommer att bjudas in till en frukostbuffé där två utvalda akter under Record Unions distribution kommer att uppträda vid varje tillfälle.

- Vi lyssnar på nya releaser varje dag och arbetar med allt ifrån rutinerade artister till helt nya akter med en dröm om att kunna livnära sig på sitt musicerande. Med våra showcases vill vi skapa en naturlig mötesplats för musiker och personer från samtliga delar av musikbranschen. Vårt mål är att kunna lyfta ett så brett utbud som möjligt med framträdanden från alla tänkbara genres och bakgrunder. Fokus ligger 100 % på musiken. Berättar Anton Waltari från Record Union.

Med start i november och minst tre månader framåt kommer showcasen att hållas, med förhoppningar om att bli en framtida mötesplats för musikbranschen och ett åtråvärt forum för musiker.

Joackim Zwahlen
Kommunikationsansvarig
Joackim@rampljuset.nu